ESTA overstap Amerika

Heb ik een ESTA nodig als ik overstap in de VS?

Wanneer u via Amerika naar een andere bestemming vliegt heeft u altijd een ESTA nodig. Ook als u de luchthaven niet verlaat en direct overstapt op een andere vlucht is een ESTA verplicht. In sommige gevallen is er tijdens een vlucht een tussentop gepland in Amerika, bijvoorbeeld om te tanken. U verlaat het vliegtuig dan niet en vliegt in hetzelfde vliegtuig door naar uw bestemming. In dit geval dient u over een geldige ESTA te beschikken. Op deze website kunt u een ESTA voor uw overstap in Amerika aanvragen, een zogenaamde transit ESTA.

Het verschil tussen een transit ESTA en een reguliere ESTA

Voor een verblijf in Amerika vraagt u een regulier ESTA aan. Indien u enkel overstapt in de VS, dan kunt u ervoor kiezen een transit ESTA aan te vragen. In dat geval geeft u dit op het aanvraagformulier aan:

Overstappen Verenigde Staten

Een transit ESTA is enkel geldig voor een doorreis of overstap in Amerika. U kunt hiermee niet in Amerika verblijven. Kiest u daarom alleen voor een transit ESTA wanneer u op doorreis bent naar een andere bestemming.

ESTA controle op de luchthaven

De Amerikaanse overheid heeft een ESTA verplicht gesteld voor korte toeristische en zakelijke reizen naar de Verenigde Staten. Enkel wanneer u over een goedgekeurd visum voor Amerika of een Amerikaans paspoort beschikt hoeft u geen ESTA aan te vragen. 

Luchtvaartmaatschappijen die naar of via Amerika vliegen zijn geïnstrueerd door de Amerikaanse overheid alleen reizigers met een goedgekeurde ESTA toe te laten op de vlucht. Voor u vertrekt wordt bij het inchecken door de grondsteward(es) gecontroleerd of u over een ESTA beschikt. Door middel van uw paspoortnummer kunnen zij nagaan of u een ESTA reistoestemming heeft. Als dat niet het geval is mogen zij u niet toelaten op de vlucht. Dit geldt ook als u via Amerika naar een ander land vliegt.