Overstappen

Het verschil tussen overstappen en doorvliegen?

 Vele reizigers zullen hun schouders ophalen als zij de vraag zouden krijgen wat het verschil is tussen overstappen en doorvliegen op een vliegveld in Amerika.

Het verschil schuilt hierin dat u bij een overstap het vliegtuig daadwerkelijk verlaat en instapt in een ander vliegtuig en dat u bij een doorvlucht in uw vliegtuig blijft zitten die dan meestal gaat tanken en weer vertrekt.

ESTA nodig?

Of u nu overstapt of doorvliegt voor beide is de ESTA verplicht en dient u deze voor vertrek geregeld te hebben omdat u bij het boarden gecontroleerd wordt of u de juiste reisdocumenten bezit. Zoals we al hebben beschreven wordt uw goedgekeurde ESTA met uw paspoortnummer automatisch doorgegeven aan uw luchtvaartmaatschappij en aan de  Amerikaanse douane. Heeft u een goedgekeurde ESTA en verlaat u het vliegveld bij een overstap omdat er veel tijd tussen zit dan is dat geen enkel probleem. U kunt gerust het vliegveld verlaten en later terugkomen om uw reis voort te zetten.

In uw ESTA aanvraag kunt u aangeven dat de toestemming geldt voor een overstap. Een aantal vragen zullen dan niet gesteld worden omdat ze niet relevant meer zijn.

Voor elke overstap een nieuwe ESTA aan vragen?

Met haar lange geldigheidsduur kunt u een onbeperkt aantal reizen naar Amerika maken. Het is dus niet nodig om voor elke overstap een ESTA aan te vragen.