ESTA overstap Amerika

Heb ik een ESTA nodig als ik overstap in de VS?

Een ESTA aanvragen voor een overstap? Voor een overstap in Amerika heeft u een ESTA of visum nodig. In de meeste gevallen volstaat een ESTA. Ook als u de luchthaven niet verlaat en direct overstapt op een andere vlucht is een elektronische reistoestemming verplicht. In sommige gevallen is er tijdens een vlucht een tussentop gepland in Amerika, bijvoorbeeld om te tanken. U verlaat het vliegtuig dan niet en vliegt in hetzelfde vliegtuig door naar uw bestemming. In dit geval dient u eveneens over een geldige ESTA te beschikken. Op deze website kunt u een ESTA aanvragen voor een overstap, ook wel een transit ESTA genoemd.

Het verschil tussen een transit ESTA en een reguliere ESTA

Een reguliere ESTA aanvraag indienen. Met een reguliere ESTA Amerika mag u maximaal 90 dagen in het land verblijven voor o.a. het bezoeken van bezienswaardigheden of een kort zakelijk bezoek. Met dit type ESTA kunt u binnen de geldigheidsperiode echt in het land verblijven en verschilt hierin van een Transit ESTA, waarmee uw verblijf beperkt is tot een periode van maximaal 72 uur tijdens een overstap in Amerika. Voor een kort bezoek aan Amerika (ook korter dan 72 uur) waarbij u geen overstap maakt, maar Amerika de eindbestemming is dient u een reguliere ESTA aanvraag in te dienen.

U vult voor beide varianten hetzelfde ESTA formulier in. Op het ESTA formulier dient u de volgende vraag met JA of NEE te beantwoorden:

Overstappen Verenigde Staten

Kosten ESTA transit

Voor beide varianten van het ESTA Amerika bedraagt de prijs €29,95. De kosten voor een regulier- of transit ESTA zijn gelijk. Alle kosten zijn hierbij inbegrepen. U kunt de betaling op onze pagina voldoen via een door u gewenste betaalmethode. Zo is het mogelijk te kiezen voor betaling met iDEAL, PayPal, Mister Cash, creditcard of per overboeking.

ESTA controle op de luchthaven

De Amerikaanse overheid heeft een ESTA verplicht gesteld voor korte toeristische en zakelijke reizen naar de Verenigde Staten. Enkel wanneer u over een goedgekeurd visum voor Amerika of een Amerikaans paspoort beschikt hoeft u geen ESTA aan te vragen. 

Luchtvaartmaatschappijen die naar of via Amerika vliegen zijn geïnstrueerd door de Amerikaanse overheid alleen reizigers met een goedgekeurde ESTA Amerika toe te laten op de vlucht. Voor u vertrekt wordt bij het inchecken door de grondsteward(es) gecontroleerd of u over een ESTA beschikt. Door middel van uw paspoortnummer kunnen zij nagaan of u een ESTA reistoestemming heeft. Als dat niet het geval is mogen zij u niet toelaten op de vlucht. Dit geldt ook als u via Amerika naar een ander land vliegt.