Backpacken in India en uw visum

Backpacken in India en uw visum

Reizen door India is een enorm avontuur en daarom heel populair onder backpackers. Backpacken in India betekent wel dat u van alles moet regelen, waaronder een visum. U mag namelijk niet naar India zonder visum. Blijft u binnen de geldigheidsduur van een e-visum (online aan te vragen), dan verdient dit de voorkeur boven de aanvraag van een gewoon visum. Het kost namelijk aanzienlijk minder tijd en moeite om een e-visum India aan te vragen dan om een fysiek visum aan te vragen.

Backpacken India visum nodig

Waarom backpacken in India zo populair is

India is een groot land met meer dan een miljard inwoners. De grote steden Delhi en Mumbai zijn fantastisch om te beleven en de natuur is enorm veelzijdig. U kunt in India genieten van cultuur en natuur, van chaos, van prachtige kleuren, bijzondere bezienswaardigheden zoals de Taj Mahal maar ook uitrusten, wandelen of spiritueel bezig zijn. Alles kan in India.

In het zuiden van India maakt u boottochtjes door de groene natuur. De stranden van Goa zijn beroemd om de omliggende steden in Portugese stijl en het zeewater is heerlijk warm. In de stad Hampi bezoekt u de prachtige ruïnes gelegen en in de regio zijn rijstvelden, heuvels en kleine dorpjes. Ook het maken van een fietstocht is hier een ware belevenis.

Of bezoek Calcutta, een drukke sfeervolle stad waar het goed vertoeven is. In Varanasi kunt u over de heilige rivier 'de Ganges' varen. Hier komen miljoenen hindoes om te baden in het heilige water. Dit is zomaar een greep uit het geweldige aanbod belevenissen in India.

Adviezen over backpacken in India

Backpacken door India vraagt soms om extra tijd en geduld. Het jachtige bestaan zoals wij dat kennen vindt u daar niet. U kunt op verschillende manieren reizen door India:

  • Per trein. U kunt veel bestemmingen bereiken per trein. Het is echter soms lastig om een kaartje te bemachtigen maar de kaartjes zijn wel heel goedkoop.
  • Per bus. De bussen zijn niet zoals u dat in het westen gewend bent maar het kan bijzonder prettig zijn om een nachtbus te pakken in India. U overbrugt een flinke afstand terwijl u slaapt én u spaart een hotelovernachting uit. Ook de bus is bijzonder goedkoop in India.
  • Auto met chauffeur. In India nog goed betaalbaar. Zorg wel voor een Engels sprekende chauffeur en spreek altijd te voren af wat de kosten zullen zijn. U vermijdt de langzame treinen en bussen en komt onderweg nog wel eens kamelen en olifanten tegen.
  • Tuk Tuk. Dit is een motor riksja. U kunt ook kiezen voor een fietsriksja. Deze vervoersmiddelen zijn uiterst handig voor in de stad. Spreek ook hier wel eerst een ritprijs af.

Vaccinaties en verzekeringen

Een goede voorbereiding voor backpacken in India is noodzakelijk. Er zijn verplichte en niet-verplichte vaccinaties als u naar India wilt. De niet-verplichte vaccinaties worden wel aangeraden. Zo is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht, maar alleen als u tevoren in een land bent geweest waar de gele koorts voorkomt. Aanbevolen vaccinaties zijn inentingen tegen Hepatitis A/B, Rabiës, DTP en mazelen. In sommige gebieden in India komt malaria voor. U dient zich daar goed te beschermen tegen muggenbeten. Informeer ruim voor vertrek bij uw huisarts welke tabletten u kunt meenemen om malaria te voorkomen.

Een goede reis- en ziektekostenverzekering is een must. De medische standaard in India is niet zo hoog als bij ons in het westen. Gaat u iets (ernstigs) mankeren tijdens het backpacken dan is het belangrijk dat u goed verzekerd bent en eventueel naar Nederland of België wordt vervoerd ter verdere behandeling.

Meer over uw e-visum India

Een toeristen e-visum India (e-Tourist Visa) is 365 dagen geldig. Het betreft een zogenaamd multiple entry visum en dat betekent dat u, binnen de geldigheidsduur van een jaar, meerdere keren naar India kunt reizen met hetzelfde visum. Per bezoek mag u maximaal 90 dagen aangesloten in India verblijven. Wilt u gaan backpacken in India en niet langer dan 90 dagen aangesloten verblijven, dan biedt een e-visum uitkomst. U kunt het visum namelijk geheel online aanvragen en betalen en ontvangt het visum in uw mailbox. U hoeft dus niet naar de ambassade, uw paspoort op te sturen, vrije dagen te nemen voor het aanvragen en ophalen van het visum en geen reiskosten te maken.

De kosten van een toeristen e-visum India bedragen €104,95. U betaalt eenvoudig via iDeal, Mister Cash, PayPal of per overschrijving. Een creditcard is niet nodig. Het is ook prettig dat het aanvraagformulier geheel in het Nederlands is.

Aanvullende voorwaarden e-visum India

Om te gaan backpacken in India op een e-visum moet u nog wel voldoen aan enkele bijkomende voorwaarden.

  • Bij aankomst in India dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn en nog 2 lege visumpagina’s te bevatten.
  • U kunt alleen via bepaalde luchthavens binnen reizen (hierover meer informatie op onze pagina over de voorwaarden voor het e-visum India). U kunt met een e-visum niet over de land India binnen reizen.
  • U dient te beschikken over reisbescheiden waarop de retourdatum is vermeld.

Het e-visum neemt u uitgeprint mee en dient u op verzoek te tonen. Neem voor de zekerheid een extra exemplaar mee. U dient ook een reisschema te kunnen overleggen.

Denk er aan: u bent te gast

India is een land met heel andere gewoonten en gebruiken dan wij. U dient zich dan ook aan te passen aan de gewoonten van het land. Houd u aan de regels, respecteer de bevolking en bega geen overtredingen. Indien u de wet overtreedt in India, dan kan dat gevolgen hebben voor uw visum en u moet er ook rekening mee houden dat aanvragen in de toekomst voor een visum voor India worden afgewezen. Het kan zelfs gevolgen hebben voor een visumaanvraag voor een bezoek aan een ander land dan India. Het is verstandig en ook heel leuk om voordat u gaat backpacken in India, u goed in te lezen over de natuur, de steden, de bevolking en de gewoonten in het land.