Backpacken in Turkije, kan dat?

Backpacken in Turkije, kan dat?

Jazeker kan dat! Backpacken in Turkije is geweldig leuk, niet duur, er is heel veel te zien en te beleven én de visumaanvraag is eenvoudig. Als u niet langer dan 90 dagen nodig heeft om Turkije te leren kennen, dan kunt u volstaan met het aanvragen van een e-visum. Dat kan geheel online. Wilt u langer naar Turkije dan zult u een fysiek visum moeten aanvragen. Dat kost meer tijd en meer geld dus als u een e-visum kunt bestellen dan heeft dat zeker de voorkeur.

Backpacken Turkije cultuur

Drie maanden door Turkije reizen

Een e-visum Turkije is 180 dagen geldig en binnen die periode mag u 90 dagen in Turkije verblijven. Lang genoeg dus om het land eens te verkennen. Er is enorm veel te doen en te zien in Turkije: moskeeën, dolmusjes, veel schitterende opgravingen en natuurlijk is er stand en zee. De grote steden van Turkije zijn stuk voor stuk een bezoek meer dan waard en er zijn ook veel kleinere steden die veel te bieden hebben. De natuur is overweldigend en heel divers. In Turkije zult u zich geen moment vervelen, ook niet als u langere tijd in het land verblijft. En last but not least: het eten is in Turkije een belevenis op zich én bijzonder smakelijk.

Highlights tijdens uw backpackreis

De hoofdstad van Turkije, Istanbul mag u natuurlijk niet missen. Midden in het land ligt Cappadocië met prachtige feeërieke landschappen en aan de zuidkust vindt u een heleboel kleine vissersdorpen met onontdekte baaien en stranden. Aan de kust is veel meer te beleven dan alleen de bekende luxe hotels en resorts. Bekende opgravingen uit de oudheid zijn onder andere Ephese en Termessos. Een geweldige bezienswaardigheid is Pamukkale met haar prachtige kalkbaden. Wilt u nog meer zien? Kies dan voor het mysterieuze verre oosten rondom Mount Nemrut of reis langs de Zwarte Zee. Niet alle gebieden in Turkije zijn veilig, daar dient u wel rekening mee te houden tijdens uw reis.

Het gebied richting Kurdistan in het Zuidoosten op dit moment niet veilig door de oorlog in Syrië. Lees alles over de veilige gebieden in Turkije in ons reisadvies.

Backpacken Turkije is niet duur

Als u goed oplet dan kunt u door Turkije reizen voor ongeveer €50 per dag. De bus is goed geregeld en niet duur. Op allerlei routes rijden westerse touringcars waar soms zelfs een bus-steward meereist en steeds vaker is er ook wifi in de bus. Om kosten te besparen kunt u ook kiezen voor een nachtbus. Ook handig in verband met de grote af te leggen afstanden in Turkije. Overigens is een binnenlandse vlucht ook heel betaalbaar en kosten vaak maar een paar tientjes.

De kosten voor overnachtingen vallen ook mee. Voor een paar tientjes per nacht kunt u terecht in een guesthouse of pension en ook hotelkamers zijn nog heel betaalbaar.
Het eten tenslotte is bijzonder goedkoop. Voor 10 euro eet u al uitgebreid, inclusief een glas wijn.

Een e-visum aanvragen

Wilt u voor een korte of langere vakantie naar Turkije, voor maximaal 90 dagen? Dan kunt u in veel gevallen gebruik maken van een elektronisch aan te vragen e-visum. Het e-visum kost slechts (vanaf) €24,95 per persoon. U kunt het visum online aanvragen en betalen met iDeal, PayPal of Mister Cash. Het visum kan 24 uur per dag, 7 dagen per week worden aangevraagd en ontvangt u vaak nog dezelfde dag. Wij sturen het e-visum per e-mail aan u op waarna u het kunt uitprinten en meenemen op reis.
Een visum is verplicht voor een bezoek aan Turkije. Reizigers met de Nederlandse- of Belgische nationaliteit komen in aanmerking voor het vereenvoudigde e-visum. Kijk op onze website naar de voorwaarden van het e-visum en neem bij twijfel contact met ons op.

Voorwaarden en geldigheid e-visum

Een e-visum Turkije kan alleen worden aangevraagd voor reizen met een toeristisch of zakelijk karakter. Werken in Turkije is niet toegestaan met het e-visum. Uw paspoort moet bij aankomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig zijn, houd hier goed rekening mee en vraag eerst een nieuw paspoort aan als dit nodig mocht zijn. Elk lid van uw reisgezelschap heeft een eigen visum en paspoort nodig, ook kleine kinderen.

Een visum is altijd verplicht, of u nu per auto, boot of vliegtuig naar Turkije reist.

De geldigheid van het visum is 180 dagen en in die periode mag u zo vaak u wilt naar Turkije. Dit heet een multiple entry visum. Wel is het zo dat u niet meer dan 90 dagen met hetzelfde visum in Turkije mag verblijven. U kunt deze periode aangesloten doorbrengen in het land, maar ook in delen. U kunt met het e-visum bijvoorbeeld ook meerdere keren op bezoek gaan bij familie in Turkije.

Op de website vindt u uitgebreide informatie over het e-visum Turkije waaronder ook informatie over het aanvragen van een visum met een verblijfsvergunning, wat u moet doen als u wilt gaan werken in Turkije en uitgebreide uitleg bij het aanvraagformulier.