Turkije schaft visumplicht af voor Nederlandse reizigers

Vanaf 2 maart 2020 kunnen Nederlandse reizigers zonder visum naar Turkije reizen. Dit heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag bekend gemaakt. Naast reizigers met de Nederlandse nationaliteit kunnen ook reizigers met de Briste, Oostenrijkse, Poolse, Spaanse en Belgische nationaliteit vanaf 2 maart visumvrij het Turkse grondgebied betreden.

Nadat Turkije recent de prijs van het visum flink heeft verhoogt, heeft men vandaag bekend gemaakt dat een groot aantal nationaliteiten visumvrij kunnen afreizen naar Turkije.

Men kan dankzij deze nieuwe regeling 90 dagen visumvrij verblijven in Turkije. Met het aanbieden van visumvrij reizen haalt Turkije de banden met de desbetreffende landen aan om zo het toerisme een extra boost te geven. 

Turkije kent een ongekende stijging in het aantal toeristen dat het land bezocht het afgelopen jaar. Vanuit alle landen zijn er meer reiziger richting Turkije vertrokken voor een vakantie.

Voor reiziger die voor 2 maart nog naar Turkije afreizen geldt nog wel een visumplicht. Via E-visums.nl  kunt u tot 2 maart nog een visum aanvragen voor Turkije.

De aanvraag kan veilig en eenvoudig worden betaald met IDEAL. Nadat het visum is verwerkt wordt deze naar opgegeven mailadres verstuurd.

De Turkse autoriteiten hebben aangegeven dat ze geen geld teruggeven voor reeds geleverde visums.