Turkije verhoogt prijs visum

De Turkse overheid heeft de prijs voor een toeristen- en kort zakelijk visum met onmiddellijke ingang verhoogd.

Turkije kent een visumplicht, wat betekent dat het voor reizigers naar Turkije met de meeste nationaliteiten (waaronder de Nederlandse en Belgische) verplicht is om over een geldig visum te beschikken.

In 2014 introduceerde Turkije het e-visum als alternatief voor het visa on arrival, met als doel de wachttijden op de luchthavens te verkorten. Sinds oktober 2018 zijn de visumkiosken op de Turkse luchthavens gesloten en is het niet meer mogelijk een visum bij aankomst te kopen. Alle reizigers dienen nu voorafgaand aan hun reis online een visum aan te vragen.

De prijs van een e-visum voor Turkije was voorheen $ 20,70. De Turkse overheid heeft de prijs van het visum met onmiddellijke ingang verhoogd naar $ 35,70. Over de reden van de verhoging wordt geen verklaring gegeven. Of het te maken heeft met de recente politieke ontwikkelingen of de koers van de US Dollar is niet bekend.

Een e-visum voor Turkije kan eenvoudig online worden aangevraagd. Het visum wordt doorgaans dezelfde dag, maar in ieder geval binnen 72 uur, toegekend en per email verstuurd. U kunt uw visum voor Turkije aanvragen via deze website. De betaling kan met iDEAL worden voldaan en uw aanvraag wordt gecontroleerd alvorens deze wordt ingediend bij de Turkse overheid.