Negatieve coronatest voor reizigers naar de VS

Het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention verplicht (internationale) reizigers om een negatieve coronavirus-test te overhandigen voordat ze de VS mogen binnenreizen, om de coronapandemie te vertragen.

Vanaf 26 januari moeten alle vliegtuigpassagiers een virale coronatest ondergaan. Binnen drie dagen voordat hun vlucht naar de VS vertrekt

Ook moet de luchtvaartmaatschappij ten behoeve van de reizigers dan ofwel bewijs van een negatief corona testresultaat overleggen, ofwel bewijs dat ze hersteld zijn van een coronavirus infectie.

Luchtvaartmaatschappijen moeten passagiers weigeren die geen bewijs van een negatieve test (of herstel) kunnen overleggen, of als ze weigeren een test af te leggen, aldus de CDC.

"Nu de VS al in een noodsituatie verkeren, zal de testvereiste voor vliegtuigpassagiers de verspreiding van het virus helpen vertragen terwijl we eraan werken om de Amerikaanse bevolking te vaccineren", zei de CDC in een verklaring.

Deze vereiste is een uitbreiding van een CDC-richtlijn die passagiers die vanuit het VK naar de VS reizen, verplicht om een negatief coronavirus-testresultaat te laten zien voordat ze op reis gaan, nadat het VK een golf van nieuwe infecties zag, aangewakkerd door een meer besmettelijke variant van het virus.

Met testen zijn niet alle risico's verdwenen

"Met testen zijn niet alle risico's verdwenen", zei CDC-directeur Robert R. Redfield in een verklaring. "Maar in combinatie met een periode van thuisblijven en alledaagse voorzorgsmaatregelen, zoals het dragen van maskers en afstand nemen, kan testen het reizen veiliger, gezonder en verantwoordelijker maken, door de verspreiding op vliegtuigen, op luchthavens en op bestemmingen te verminderen."

Mag u Canada inreizen vanuit Nederland?

Vanaf 7 januari 2021 dient u in het bezit zijn van een negatieve COVID-19 testuitslag

De Canadese regering vereist al sinds 7 januari 2021 dat reizigers die toegang tot het land hebben in het bezit zijn van een negatieve COVID-19 testuitslag, die niet ouder is dan 72 uur. De VS kampt met de ergste uitbraak van het coronavirus ter wereld.

Houd het actuele Amerikaanse reisadvies in de gaten

We zullen ervoor zorgen dat we u op de hoogte houden zodra we updates verkrijgen. Lees ook het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken over de Verenigde Staten voordat u een reis plant. Uitgebreide informatie kunt u ook terugvinden op onze E-visums.nl pagina reisadvies van de Verenigde Staten van Amerika.

Bent u in de Verenigde Staten of heeft u op korte termijn een reis gepland staan van of naar de Verenigde Staten? Dan raden wij u aan contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij of touroperator.

Zodra Amerika weer de grenzen voor reizigers zonder de Amerikaanse nationaliteit heropent kunt u bij E-visums.nl snel en eenvoudig een ESTA aanvragen.

Het origineel van dit artikel verscheen eerder op Forbes.com.