4808
VISA VERWERKT
DEZE MAAND

U kunt uw aanvraag voor India eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor India is beschikbaar vanaf € 114,95 per persoon. Wij accepteren betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal.

1

Controleer hieronder de gevraagde gegevens in en wij tonen voor u het visum dat bij uw reis past. Druk op "verder" om het beste visum te tonen.

2

Vul bij stap 1 uw gegevens in en druk op "bekijk visa". In dit venster verschijnt vervolgens het beste visum voor u.

Visum India online aanvragen

Op deze website kunt u eenvoudig uw visum voor India aanvragen. Hiervoor vult u het online visumaanvraagformulier in. U ontvangt dan, na betaling via iDEAL of Mister Cash, binnen uiterlijk 4 werkdagen van ons het visum. Doordat u met iDEAL of Mister Cash kunt betalen, is dit de makkelijkste en snelste manier voor u om een visum voor India aan te vragen. Daarnaast zijn wij bereikbaar per email of telefoon indien u vragen heeft omtrent uw visumaanvraag. U kunt bij ons zowel een toeristenvisum als een zakenvisum India aanvragen. De kosten voor een visum bedragen € 114,95 per persoon.

Toelichting visum India

India kent een visumplicht, wat inhoudt dat alle reizigers die in 2018 en 2019 naar India reizen een visum nodig hebben om het land te mogen betreden. Ook kinderen en baby’s hebben een eigen visum voor India nodig. Voor India zijn verschillende visa beschikbaar. Welk visum India u nodig heeft is afhankelijk van een aantal factoren.

Sinds 2015 geeft de Indiase overheid een e-visum (“Indian evisa”) uit. De gehele aanvraagprocedure van dit visum verloopt online. Het aanvragen van een e-visum is de snelste en meest eenvoudige manier om een visum India aan te vragen. Er is een e-visum voor toerisme, voor zakenreizen en voor reizen met een medisch doel beschikbaar; resp. het eTourist Visa India, het eBusiness Visa India en het eMedical Visa India.

Visum India aanvragen »

Naast het e-visum geeft de Indiase overheid ook fysieke visa uit. Op onze pagina over het verschil tussen een e-visum en een fysiek visum India leest u welk visum het best bij uw reisdoel past.

Heeft u een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische en wilt u weten of u in aanmerking komt voor een e-visum voor India? Neemt u dan contact met ons op. Wij gaan het graag voor u na.

Voorwaarden

De voorwaarden van het visum India verschillen per type visum. We gaan hier in op de voorwaarden van het meest aangevraagde visum; het e-visum voor India. U dient aan een aantal voorwaarden te voldoen om voor een e-visum voor India (eTourist Visa, eBusiness Visa of eMedical Visa) in aanmerking te komen:

 • Uw paspoort dient bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Uw paspoort bevat nog minimaal 2 lege visumpagina’s.
 • Het visum is alleen geldig bij aankomst op de luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi en Vishakhapatnam en de zeehavens Mumbai, Mormugao (Goa), Mangalore, Cochin en Chennai.
 • Het visum is niet geldig voor aankomst over land.
 • U mag India verlaten via elke van de Immigration Check Posts (ICPs).
 • Bij aankomst worden biometrische gegevens (vingerafdruk en irisscan) bij u afgenomen.
 • Reisbescheiden met retourdatum zijn vereist.
 • Maximaal 2 e-visa per kalenderjaar.
 • Geen toegang tot beschermde- of cantonmentgebieden.
 • Het e-visum dient uitgeprint meegenomen te worden.

Op het aanvraagformulier voegt u een digitale scan van uw paspoort en een recente pasfoto toe. Voor een zakelijk e-visum (eBusiness Visa) wordt gevraagd om een scan van uw visitekaartje en de gegevens van uw bedrijf en het bedrijf dat u in India gaat bezoeken. Bij de aanvraag van een medisch e-visum (eMedical Visa) dient u een afspraakbevestiging van het ziekenhuis of de kliniek waar u wordt behandeld te overleggen.

Heeft u vragen over de voorwaarden van het fysieke visum voor India, stuurt u dan een email naar contact@e-visums.nl. U ontvangt dan van ons alle benodigde informatie.

Geldigheid

Het online visum India (eVisa India) is 120 dagen geldig vanaf het moment van afgifte. Binnen deze periode mag u naar India reizen. Na uw eerste aankomst krijgt u een visumstempel in uw paspoort. Dit visum is 60 dagen geldig. U mag, indien gewenst, het land één keer uitreizen en weer betreden binnen de geldigheid van uw visum. U dient India uiterlijk na 60 dagen te verlaten, dus op de datum die op uw visumstempel staat.

Op onze informatiepagina over de geldigheid leest u alles over de geldigheid van het visum India.

Komt u niet in aanmerking voor het e-visum voor India omdat u langer in India wilt verblijven of omdat uw reis een ander doel heeft dan toeristisch, zakelijk of medisch, dan kunt u een fysiek visum voor India aanvragen. Dit visum kunt u aanvragen bij de ambassade van India.

Visum India aanvragen

Het e-visum India kunt u geheel online aanvragen. Uw visum India kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week aanvragen. Het aanvraagformulier op deze website kunt u in het Nederlands invullen. Voor de geldigheid van uw visum is het belangrijk dat de gegevens die u invoert overeenkomen met die op uw paspoort. Na het afronden van uw visumaanvraag kunt u de betaling eenvoudig met iDeal, Bancontact of per overboeking voldoen. Uw visumaanvraag wordt door ons gecontroleerd op de meest voorkomende fouten alvorens we deze indienen in India. Na maximaal 4 werkdagen ontvangt u uw visum per e-mail, maar meestal ontvangt u het visum al binnen 2 werkdagen.

Let op! U dienst het visum minimaal 4 werkdagen van te voren aan te vragen. Daarna is het niet mogelijk een e-visum voor India aan te vragen.

Het visum voor India is ook aan te vragen via https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html. De kosten bedragen $82,- en kunnen alleen met creditcard betaald worden. Het aanvraagproces is in het Engels en u dient zelf uw gegevens te controleren. Bij eventuele fouten dient u een nieuw visum aan te vragen.

Reisinformatie India

Via deze links vindt u nuttige informatie ter voorbereiding van uw reis naar India:

Belangrijke informatie over reizen met kinderen

Indien u reist met minderjarige kinderen dient u rekening te houden met een aantal extra regels. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Daarnaast voert de Koninklijke Marechaussee uitgebreide controles uit om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen. Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Dit formulier kunt u gebruiken om aan te tonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

Laatste beoordelingen voor India

Hieronder vindt u een greep van onze beoordelingen voor het visum India. Het visum voor India wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1/10. Klik hier om alle beoordelingen te bekijken.

 • Correcte afwikkeling van de aanvraag voor 2 Visa voor India en binnen de to...

  J. den Ridder - 10/10 Terheijden
 • Het kan niet beter! Na diverse mislukte en zenuwslopende pogingen om het ze...

  E-visums.nl - 10/10 Heerlen
 • transparant en inzichtelijk overkomend bedrijf , duidelijk wat te doen, ged...

  Monique - 10/10 Hoofddorp
 • Eerste keer een e-visa voor India aangevraagd. Goede klantenservice en alti...

  Monique Yoga & Massage - 9/10 Vaals

OFFICIEEL VISUM

U kunt met een gerust hart op reis, wetende dat het visum dat wij leveren het enige officiële visum is.

SNEL GELEVERD

We leveren uw visum zo snel mogelijk, ook in het weekend. Bekijk de informatie hierboven voor de levertijd.

VISUM AANVRAGEN

De aanvraag neemt vijf minuten in beslag. Wij accepteren betalingen via o.a. iDEAL, overschrijving en Paypal. Na betaling controleren wij uw aanvraag en nemen wij deze in behandeling.

Blog voor India

Langer verblijf in India mogelijk met visum

14 aug. 2018

India hanteert nieuwe visum regels waardoor het in bepaalde gevallen mogelijk is langer in India te verblijven dan voorheen. Volgens de oude regels kon men maximaal 30 dagen in India verblijven, het huidige e-visum maakt het mogelijk 60 dagen in India te verblijven. Er zijn verschillende soorten visums, die eenvoudig kunnen worden aangevraagd. Lees meer... »